Loading...
Idoenareünie 29 april
Elk jaar houden we een Idoenareünie: iedereen die ooit lid geweest is van het koor (of het nog steeds is) mag dan langskomen om eens bij te praten...
Dit jaar kozen we ervoor om met zijn allen samen te repeteren en het was een groot succes.
Enkele gekende Idoena-klassiekers klonken nog beter (en luider) dan ooit tevoren en ook de nieuwe liedjes die we zongen, klonken al snel geweldig.
Muziek maken, samen zingen en blijven zingen... Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is...
Idoena
Beste sympathisanten van Idoena

De laatste jaren ging het ledenaantal van Idoena gestaag achteruit, het werd steeds moeilijker om nieuwe leden te vinden.

We hebben er alles aan gedaan om verder te gaan met Idoena, velen deden moeite om er toch nog een jaartje bij te doen, want misschien konden we toch nog genoeg leden werven...

Helaas hebben wij, als huidige leden van Idoena, moeten beslissen om Idoena, in de huidige vorm, stop te zetten.
Het was een zeer moeilijke beslissing, die we met heel veel pijn in het hart genomen hebben, maar we willen graag op een mooie manier afsluiten.

We zingen nog twee vieringen in Sint-Willibrord waar we heel graag velen van jullie zouden zien: op zondag 27 maart om 10.30u is er onze paasmis en op zaterdagavond 30 april om 18.30u is het de laatste Idoenaviering.

Daarnaast zijn de ex-idoenezen ook van harte welkom op de reünie op vrijdagavond 29 april. Natuurlijk zullen we ervoor zorgen dat de reünie blijft bestaan, ook de volgende jaren.

Hoe de toekomst er precies zal uitzien weten we nog niet. Het zou kunnen dat we toch nog enkele beperkte initiatieven op poten zetten (bijvoorbeeld een gelegenheidskoor voor Kerstmis of Pasen, of misschien andere gelegenheden om samen "iets" te doen), maar wat precies en hoe we dat praktisch aanpakken, daarover wordt er nog grondig nagedacht. Voorstellen zijn altijd welkom, we zoeken uit wat haalbaar is.

Tot slot willen we jullie nog heel erg bedanken voor alles wat jullie voor Idoena gedaan hebben: van het hartelijke applaus na elke viering, tot de hartverwarmende reacties na een concert. Zonder jullie was Idoena nooit kunnen worden wat het nu is.

- In naam van alle leden van Idoena
Joke Dumarey
Voorzitter Idoena
Binnen de Minuut
Zaterdag 6 februari hebben we in de lichtmis gezongen. Zoals (bijna) na elke mis, die we zingen, ging er een après door.
Deze maand was het de activiteit: binnen de minuut. De bedoeling was dat de verschillende opdrachtjes zo goed en zo snel mogelijk, weliswaar binnen de minuut, werden uitgevoerd.
Er zat veel variatie tussen de verschillende opdrachten: drie ballonnen in de lucht houden, lepels in glazen krijgen, m&m’s verplaatsen d.m.v. een rietje,… . Het was heel mooi en grappig om elkaar bezig te zien. Ieder groepje had zijn eigen strategie/techniek en voerde de opdracht soms op een totaal andere manier uit.
De punten werden geteld en uiteindelijk kwam er een winnend team uit de bus namelijk Jonas en Grietje.
Na nog wat nababbelen en opruimen, sloten we de avond af.

Julie
Familierepetitie 2015
Op vrijdag 20 november werd onze repetitie naar goede gewoonte opnieuw opengesteld voor alle nieuwsgierige vrienden en familieleden. Vanwege de grote opkomst ruilden we het aquarium in voor het middenblok van de kerk en gingen we onder leiding van onze dirigente Anjelien aan de slag met het inoefenen van de liedjes voor de december- en Kerstmis. Om iedereen gelijke startkansen te geven, begonnen we de repetitie met een nieuw liedje: ‘A song is like an apple’. Na wat geworstel met de tekst (was het nu ‘doctor’ of toch ‘doctors’?) slaagden we erin om het liedje onder de knie te krijgen en begonnen we aan het echte werk: de voorbereiding van de mis.

We werden voor één keer opnieuw versterkt door onze oude, vertrouwde gitarist Pieter. Onze drummer Michiel zorgde dan weer voor nieuwe klanken met behulp van onze nieuw aangekochte ritme-instrumentjes. Een extra paar zangers en zangeressen lieten ook het koor voller klinken. Een erg aangename gewaarwording, zeker bij de mannen (die opeens meer dan verdubbeld waren in aantal).

Onze zoetgevooisde stemmen klonken echter niet alleen goed tijdens het zingen, maar waren ook aanwezig tussen de liedjes door. De sfeer was immers erg goed en velen van ons hadden elkaar ontzettend veel te vertellen. Nochtans was ook daarvoor tijd en ruimte voorzien. Toen de repetitie rond 22u op z’n einde liep, trokken we immers met z’n allen naar de kleine POC (AKA Wilbert) voor een hapje en een drankje. Ook ouders en vrienden bleven nog even plakken en konden proeven van de echte idoenasfeer. Hopelijk smaakte deze naar meer en kunnen we volgende week zeker 2 extra leden verwelkomen!

Sarah
Idoenaweekend 2016
Op vrijdag 30 oktober vertrokken we met z’n allen naar Schoonaarde om daar te genieten van een spetterend Idoenaweekend. Gepakt en gezakt trokken de meesten naar het Brugse station om van daaruit te treinen naar de deelgemeente van Dendermonde. Wonder boven wonder heeft deze Oost-Vlaamse gemeente zelfs een eigen station. Met de zaklamp in de hand ging het van daaruit naar de Bivakhoeve.

In de hoeve zat de sfeer er meteen goed in. Nadat alle matjes en matrassen over de ietwat koele zolder waren verdeeld, kon het weekend echt beginnen. De eerste weekendbrief was zeer mysterieus, maar enkelen hadden meteen door dat de boekenreeks Divergent in de praktijk zou worden gebracht. Door verschillende uitdagingen (geblinddoekt parcours, kruiwagentje, verhaal navertellen) werden de wieteco’s en Idoenezen ingedeeld in de groepen zelfverloochening, vriendschap, oprechtheid, onverschrokkenheid en eruditie net als in de boekenreeks. Gelukkig werden we niet zoals in het verhaal voor de rest van het weekend gescheiden, maar werden de groepsverdelingen enkel gebruikt om de leden ervan de tafel te laten dekken, de tafel te laten afruimen en af te laten wassen. Na een geslaagde avondsnack was het voor sommigen tijd om naar boven te gaan. Sommigen bleven bij een drankje nog even beneden verpozen.

Zaterdag zetten we de morgen in met een leuke ochtendactiviteit. Eén probleem was dat er bij elk team een mol zat en zowat iedereen behalve de mol zelf, werd op een bepaald moment verdacht gemaakt. De activiteit bestond uit heel wat deelactiviteiten. Zo leerden we dat augurk en speculaas niet zo’n geslaagde combinatie is, een mol zelfs een gewonnen stoelenrace toch nog kon verpesten en dat stratego met een mens als vlag tot vreemde situaties kan leiden.

Na de middag was het moment van het weekend gekomen. Anjelien mocht Joke Wouters omdopen van een wieteco tot een echte Idoenees. We leerden dat een menselijke piano echt goed klinkt. Joke leerde al heel wat Idoenageschiedenis bij door alle namen van de peters en meters van de weekendgangers te moeten opnoemen. Bij de gemeenschappelijke doop moeten normaalgezien alle mensen, die gedoopt worden samen één opdracht uitvoeren. Aangezien Joke Wouters de enige dopeling was, moest er dus voor een oplossing gezorgd worden. Ook hierbij kwam de rijkgevulde Idoenahistorie ter sprake. Joke moest een bepaalde situatie naspelen voor de hele groep waardoor moest blijken over welke oud-Idoenees het ging. Bij iedere geraden persoon, kwam er iemand extra in het team van Joke en na verloop van tijd had ze de volledige Idoenagroep voor zich gewonnen. Vanaf dat moment kon ze zich een echte Idoenees noemen en dan was het tijd om aan tafel te gaan.

Na een zeer lekker avondmaal trok iedereen naar buiten voor het avondspel. In onze Divergent-groepjes zochten we met de zaklamp in de hand naar verborgen boodschappen, die ons uiteindelijk naar een lekkere zak snoep brachten. Uiteraard werd die onder alle leden verdeeld. Na deze avondactiviteit gingen enkele mensen naar bed, maar de meesten bleven zitten om een herwerkte versie van het spel Weerwolven te spelen.

Op zondag maakten we nog even tijd voor een bezinning. Daarin lieten we elkaar weten wat onszelf echt gelukkig maakt, waarna we genoten van een lekker aperitief en zelfgemaakte hamburgers. Hierna was het alweer tijd om huiswaarts te keren. ’s Avonds kropen we als vanouds met de benen onder tafel op restaurant om al etend wat te kunnen nagenieten.

Bedankt aan iedereen, die dit weekend mogelijk maakte!Jonas Dumarey
Eerste opendeurrepetitie
De eerste opendeurrepetitie was een succes! De volgende opendeurrepetitie komt er ook snel aan. Ben je 16 jaar of ouder en zing je graag of speel je een instrument? Dan ben je welkom op 18/09 om 20.30u in de kerk van Sint-Willibrord! Be there!
Startdag
We zijn het jaar weer goed begonnen met het evalueren van het voorbije werkjaar en het verdelen van taken voor het toekomstig werkjaar. We vliegen er in, patat!
Mijn eerste kamp bij Idoena
Op donderdag 9 juli vertrokken wij met 10 op kamp. Later op kamp kwam Noémie ook nog af. Wij spraken 's morgens af om samen de trein te nemen naar Luik, om van daaruit de bus te nemen naar Houffalize, en uiteindelijk met de auto gevoerd te worden naar onze kampplaats. En toen we aankwamen, was ik enorm onder de indruk. Het was er ongelofelijk mooi, de mensen waren zeer vriendelijk en gastvrij, en het weerbericht was veelbelovend! Ik had persoonlijk wel stress, het was mijn eerste kamp, en ik kende iedereen nog niet even goed.
De eerste dag verliep rustig, maar de dag erna begonnen de activiteiten, gemaakt door 2 leden. We deden een toffe dinosaurusquiz, speelden wilde waterspelletjes en hadden een rustgevende avond met kaarslicht, ontspannende muziek en een wellness-sessie. Maar voor mij was het hoogtepunt van het kamp toch de dagtocht. We zijn hierbij langs de 2 Ourthes (Ja, er zijn er 2) gaan wandelen, terwijl we genoten van de mooie natuur. Ook het weer was ons opnieuw goedgezind, met enkel 's morgens een paar druppels. Ik ben heel blij dat ik mee was op kamp, de activiteiten waren ongelofelijk tof, en de groepssfeer zat elke dag beter en beter. Afwezigen hadden echt ongelijk :)

Joke W.

Toekomstplannen van Idoena
Jongerenkoor Idoena bestaat intussen 45 jaar en één van onze toekomstplannen is om jongeren vanaf 11 à 12 jaar (vanaf zesde leerjaar) mee te laten zingen, musiceren en genieten in Idoena.

De repetities op vrijdagavond laten we doorgaan in twee leeftijdsgroepen:
19u30 - 20u30: repetitie voor jongere groep (6e leerjaar t.e.m. 3de middelbaar)
20u40 - 22u15: repetitie voor oudere groep vanaf 15 à 16 jaar (4e middelbaar)
22u15-...: iets drinken in ons lokaal (voor oudere groep)

In de missen die we verzorgen elke eerste zaterdag van de maand, worden enkele liedjes gezongen door de jongere groep, enkele door de oudere en enkele door beide groepen samen.

Op die manier blijft er ook meer tijd over om liedjes in te oefenen voor een concert, want meer concerten geven is ons tweede toekomstplan. Ons repertoire zal worden aangevuld met nieuwe muziek speciaal geselecteerd voor deze concerten.

Graag willen we vragen dat iedereen die geïnteresseerd is, een mailtje stuurt naar info@idoena.be met contactgegevens en de leeftijd van de jongere en het instrument dat hij of zij eventueel bespeelt.
Ons volledige voorstel kun je trouwens via de volgende link nog eens nalezen:
https://drive.google.com/file/d/0ByfPpryaH2-melVNejFQX2hBMUU/view?usp=sharing
Idoena vzw
Een terugblik op onze voorstelling
Na 2 jaar hard werken en heel wat extra repetities in de laatste week, was het eindelijk zover. Onze voorstelling op 11 - 12 april kwam eraan en het werd niet zomaar een voorstelling. Twee weken voordien hadden we nog enkele twijfels of we wel voldoende kaarten zouden verkopen, maar onze vrees bleek volledig onterecht. De zaal zat immers twee keer afgeladen vol. Ook de voorstelling zelf verliep uitstekend. Een volledig perfecte voorstelling geven is natuurlijk onmogelijk, maar aan de reacties van het publiek zagen we dat het goed zat. Er werd gelachen bij de komische stukken, gehuild bij de meer emotionele stukken en zowel de muziek als het toneel vielen duidelijk in de smaak. Hierdoor werd het ook voor ons echt genieten en konden we ons volledig smijten in de voorstelling die eindigde met een prachtige Nederlandstalige vertolking van het Zweedse nummer "Gabriella's Sang". Hierop volgde een daverend applaus van ons publiek en we kregen zelfs een staande ovatie die echt deugd deed. Ook na onze voorstelling kwamen er tal van mooie reacties binnen, waarvan ik er enkele hieronder opsom. Alvast heel erg bedankt aan iedereen die aan de voorstelling heeft meegewerkt en aan iedereen die is komen kijken naar onze voorstelling of ons gesteund heeft. Wij zijn ontzettend blij om te zien dat Idoena op zoveel trouwe supporters kan rekenen.

Beste Idoenezen,

Ik ben papa van 2 gewezen idoenezen. Ik heb gisteren jullie muziek en theaterstuk gezien. Prachtig! Ik werk 30 jaar in de gehandicaptensector en wat jullie brachten was zo herkenbaar, ontroerend mooi. Nogmaals proficiat.

Hartelijke groeten,

Rik Beernaert

Een dikke proficiat met jullie voorstelling!!! We hebben genoten!

Ade D’Haene

Proficiat met jullie zeer geslaagde voorstelling!

Tine Jonckheere

Dikke proficiat met jullie voorstelling. Het was ontroerend, het was mooi, het was goed, het was af! Top!

Sabor De Aragon

Wij zijn gisteren naar de voorstelling geweest. Deze was fantastisch en zeker de 130km waard. Wij bewonderen de inzet van deze jongeren en ook de aanpak, creativiteit en inzet, zang en acteertalent zowel voor als achter de schermen. Een dikke proficiat vanuit Vlaams Brabant

Patrick Leblicq
Doe het lekker allemaal zelf!
Naar goede gewoonte verzorgden we ook zaterdag (28/2) weer een mooie mis. Na de mis gingen de idoenezen nog wat langer ‘samen onderweg’. Joke Du. en Niels hadden immers een leuke activiteit voor ons in petto, die ‘een beetje wel en een beetje niet actief’ zou zijn. Nieuwsgierig vulden we eerst onze hongerige magen, waarna we onszelf in groepjes verdeelden. Tot onze verbazing mochten we zelf onze activiteit in elkaar knutselen. Elke groep bedacht verschillende opdrachten waarvan ze dachten dat ze ze zouden kunnen winnen. De helft van die opdrachten moesten iets te maken hebben met water drinken. Vol enthousiasme begonnen we eraan. En zoals het een goede idoenees typeert, konden we natuurlijk niet anders dan ook de spelleiding in het werk te steken. Zo maakten zij een echte metal-quiz en bekeken ons volledige repertoire om uit te zoeken welk liedje als eerste in onze map zit bij een bepaalde letter. Wanneer alle opdrachten bedacht waren, kon de wedstrijd pas echt beginnen. We wrongen onszelf in bochten om het POC te overbruggen met zo weinig mogelijk handen of voeten die de grond raken en verloren onze stem volledig terwijl we de andere groepen probeerden te saboteren bij het afleggen van een geblinddoekt parcours. Veel gelach, plezier en ettelijke liters water later kreeg de winnende groep een prachtige prijs: een flesje water!
Sarah
Voorstelling 'Overstemd'
Iedereen is welkom! Bestel je kaarten nu!
Driekoningentocht
Zoals elk jaar organiseerden wij met Idoena een driekoningentocht voor het goede doel. Dit jaar kozen wij om De Nieuwe Notelaar te steunen. Dit is een afdeling van de organisatie Ons Huis in Brugge die ondersteuning biedt aan volwassen personen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (of NAH). Dit zijn mensen die in de loop van hun leven door een traumatische gebeurtenis een blijvende hersenbeschadiging hebben opgelopen. De Nieuwe Notelaar helpt hen om op zoek te gaan naar een nieuwe, zinvolle invulling voor het leven. Ze organiseren dagbesteding voor de bewoners van het tehuis en voor dagcentrumdeelnemers.
Om geld in te zamelen voor de Nieuwe Notelaar hebben wij na de mis nog drie liedjes gezongen in de kerk en daarna trokken we op tocht met de fiets langs huizen van Idoenezen om te zingen. Overal werden wij hartelijk onthaald met o.a. tomatensoep met balletjes, broodpudding, zelfgebakken taartjes, pompoensoep,… In ruil vulden wij de woonkamer met verzoeknummertjes. Op de laatste halte kregen we een chocomousse met één boon in. De gelukkige onder ons die de boon vond was Elisa dus volgend jaar eindigt de tocht bij haar thuis. De mensen waren dit jaar zeer vrijgevig, want we zamelden maar liefst €536,52 in voor het goede doel. Iedereen bedankt voor de steun!! We bezorgen deze bijdrage zo snel mogelijk aan de Nieuwe Notelaar en hopen dat zij hiermee mooie projecten kunnen verwezenlijken.
Vrolijk kerstmis en een gelukkige nieuwjaar!
Heel veel kerstwensen lijken sterk op kerstbomen: ze zijn afgezaagd.
Daarom wensen wij jou een niet-afgezaagd jaar boordevol mysterie en onvergetelijk momenten!

Idoena
Sinterklaas & de Groote herdenkingsquiz
Op 6 december was het weer zover. De goedheilige man Sint Nicolaas was helemaal vanuit Spanje naar ons land gekomen. In Idoena konden we dat uiteraard niet zo maar laten passeren. Daarom dat enkele enthousiaste Idoenezen een volledige decembermis rond sinterklaas in elkaar hadden gestoken. Niet alleen kwamen de cadeautjes hierbij uitgebreid aan bod, maar ook de sinterklaasliedjes en het paard van sinterklaas mochten absoluut niet ontbreken. Na de viering besloten ik en Bert het dan weer over een andere boeg te smijten. 100 jaar geleden brak immers de eerste wereldoorlog uit en we vonden dat we zo'n gelegenheid niet zomaar mochten laten passeren. Vandaar dat we ter herdenking van de eerste wereldoorlog (ook wel "Den Groote Oorlog" genoemd) een Groote herdenkingsquiz in elkaar gestoken hadden. Om ons thema extra kracht in te zetten, heb ik nog voor de quiz begon het soldatenuniform van mijn vader aangetrokken en zo konden we gewapend met een heel arsenaal aan vragen ten strijde trekken. En dat er hevig gestreden werd, zullen we geweten hebben. Het werd een nek-aan-nekrace tussen de drie ploegen RIP, de zandzakjes en de kleine winst. Uiteindelijk bleek het offensief van de zandzakjes het meest succesvol en moest RIP nipt het loodje leggen ten opzichte van kleine winst die met een miniem verschil verdienstelijk tweede werd. Zo zie je maar ploegnamen zijn niet altijd lukraak gekozen.

Jeroen
CONTACT

Idoena is een enthousiast jongerenkoor in de omgeving van Brugge en brengt u een aanstekelijke mix van klassieke en moderne koormuziek. Laat u meevoeren door onze passie en plezier!

info@idoena.be

snowflakes -->